Super League 2: Οι λόγοι που Καβάλα, Ασπρόπυργος και Δόξα Δράμας έμειναν εκτός κλήρωσης και εντέλει εκτός πρωταθλήματος

  

Εκτός κλήρωσης και όπως φαίνεται εκτός πρωταθλήματος της Super League 2 έμειναν Καβάλα, Ασπρόπυργος και Δόξα Δράμας.

Οι δύο πρώτες πήραν πιστοποιητικό συμμετοχής την ύστατη στιγμή από την ΕΕΑ που ανέτρεψε τα αρχικά δεδομένα, ενώ οι «Μαυραετοί» που πέτυχαν δικαστική νίκη στο Εφετείο  κινδυνεύουν με κατάπτωση της εγγυητικής.

H διοργανώτρια αφού μελέτησε τα δεδομένα έκρινε ότι και οι τρεις ομάδες δεν πληρούν τα αγωνιστικά κριτήρια. Δεν είχαν το απαιτούμενο ρόστερ με επαγγελματικά συμβόλαια προκειμένου να αγωνιστούν στο πρωτάθλημα, ενώ δεν προβλεπόταν και παράταση μεταγραφών.

Μολονότι η συγκεκριμένη «τριάδα» νομικά απέκτησε τις προϋποθέσεις να παίξει στην Super League 2, δεν μπορούσε να εκπληρώσει το πιο ουσιαστικό: δεν υπήρχαν παίκτες στη δύναμη των ομάδων. Και σε κανένα άθλημα στον κόσμο δεν μπορεί να υπάρξει δράση χωρίς αθλητές ή τουλάχιστον σε επαρκούμενο βαθμό.

Άλλωστε είναι γνωστό πως υπάρχει σχετική διάταξη στον ΚΑΠ που αναφέρει ότι με κάτω από 9 παίκτες δεν μπορεί να διεξαχθεί αγώνας.

Προστάτευσε το προϊόν

Στη διοργανώτρια πήραν μια απόφαση-τομή ώστε να διαφυλάξουν το προϊόν τους. Διότι ήταν μαθηματικά βέβαιο πως θα καταλήγαμε σε καταστάσεις διακωμώδησης του αθλήματος είτε με αναβολές είτε με ματς που θα κρίνονταν στα χαρτιά.

Ένα άλλο κομμάτι που προκαλεί εντύπωση είναι αυτό της ΕΕΑ για την οποία οι «φωνές» πλέον γίνονται εκκωφαντικές.

Με ποιο σκεπτικό χορήγησε πιστοποιητικά συμμετοχής όταν έχει ήδη ξεκινήσει το Κύπελλο Ελλάδας, όταν αυτό προβλέπεται μέχρι και 15 ημέρες πριν την εκκίνηση μιας διοργάνωσης. Είτε Κυπέλλου είτε πρωταθλήματος.

Επιπλέον, δημιουργούνται απορίες και για τις ομάδες που ενώ εξάντλησαν όλα τα περιθώρια για να δικαιωθούν, σπαταλώντας χρήμα και χρόνο, την ίδια στιγμή δεν είχαν τον απαιτούμενο αριθμό παικτών για να παίξουν.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που προκύπτει από την όλη ιστορία είναι ένα: Η διοργανώτρια στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, η κλήρωση δείχνει να είναι θωρακισμένη και πλέον μετράμε αντίστροφα για την σέντρα στις 17/10.


πηγή: mikriliga.com