Η Τρίτη γνώμη: Γρεκοπίθηκος. Μια ανακάλυψη που εξηγεί πολλά....

  

Η Τρίτη γνώμη:  Γρεκοπίθηκος. Μια ανακάλυψη που εξηγεί πολλά....
Τρία θέματα τράβηξαν την προσοχή της στήλης τις τελευταίες ημέρες.
Το πρώτο αφορά τον αγώνα Κυπέλλου του Φ.Σ. Κοζάνης. Η παρουσία του κόσμου ήταν αξιοσημείωτη. Είναι άλλη μια ένδειξη της ανάγκης των φιλάθλων να αναπληρώσουν τους χαμένους 18 μήνες της πανδημίας. Είναι επίσης δείγμα της ανάγκης του φίλαθλου κόσμου της περιοχής να στηρίξει κάθε προσπάθεια, που δείχνει να δίνει προοπτική επιτυχίας. Ο αποκλεισμός αποδείχτηκε οδυνηρός ακριβώς επειδή μια σειρά αγώνων με ομάδες επαγγελματικών κατηγοριών θα ενίσχυε την εντύπωση μιας νέας και θριαμβευτικής σελίδας στο τοπικό ποδόσφαιρο από την ομάδα του Φ.Σ. Κοζάνης. Μάλιστα ο αποκλεισμός συνέβη από αντίπαλο χωρίς βαριά φανέλλα. Και μάλιστα από ομάδα της Κρήτης, περιοχής δηλαδή χωρίς σοβαρή παράδοση επιτυχιών. Που όμως, τελευταία, εκπροσωπείται στις τρεις μεγαλύτερες κατηγορίες από πλήθος ομάδων!!! Γεγονός που επιτείνει την αδημονία να πετύχουμε τοπικά κάτι σημαντικό και να μπούμε, επιτέλους, στον ποδοσφαιρικό χάρτη!
Στην προσπάθεια για διάκριση χρειάζεται να αξιοποιηθούν τα όπλα και να περιοριστούν τα εμπόδια. Ένα από τα όπλα είναι ο έμπειρος τερματοφύλακας με παραστάσεις από τη μεγαλύτερη κατηγορία. Επειδή η θέση είναι ευαίσθητη και μια στραβή έχει τύχει να απαξιώσει πολλούς τερματοφύλακες, απαιτείται απόλυτη στήριξη. Ειδικά επειδή δείχνει να το έχει πάρει πατριωτικά και δεν αρκείται σε κάποια τελευταία ένσημα. Στα εμπόδια συμπεριλαμβάνονται και ατυχείς αποφάσεις της διαιτησίας, όπως κάποιες στον αγώνα αυτόν. Και εδώ θέλει πίστη στο σχεδιασμό και αποφυγή ακραίων και παλιομοδίτικων αντιδράσεων….

Δεύτερο θέμα η απόλυτη σιγή για το πού, επιτέλους θα παίξει η ΑΕΠ. Τα σαββατοκύριακα περνάνε και η πρεμιέρα της SL2 και της Γ` Εθνικής αναβάλλεται ξανά και ξανά. Περνάνε επέτειοι, εθνικές εορτές, πιάσαμε τα μέσα Οκτωβρίου και ακόμη τίποτα. Ο ορισμός του φιάσκου. Και, όπως ξαναείπαμε: δεν υπάρχει μεγαλύτερη ηδονή από το να αρχίσουν οι αγώνες και μια αδικημένη ομάδα να βγάζει μέσα στο γήπεδο την απάντηση, νικώντας εντός και εκτός ομάδες και διαιτησίες…

Τρίτο και φορτισμένο αρκετά ζήτημα, μετά την απώλεια γνωστού ποδοσφαιριστή, που έμεινε απλήρωτος από 3 ομάδες, δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και έβαλε τέλος στη ζωή του!!!! Ακραία απόδειξη της αποτυχίας των θεσμών να προστατέψουν τα αθλούμενα παιδιά από την παραγοντική αλητεία. Όταν δεν προστατεύει το νομοθετικό πλαίσιο τον επαγγελματία αθλητή από τους απατεώνες, στην πραγματικότητα τους κλείνει το μάτι να συνεχίσουν να εκμεταλλεύονται την αφέλεια ή την αδυναμία των καλόπιστων. Και αυτό διαχέει το δηλητήριο που λέγεται «αναξιοπιστία» στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, που έχει πάρα πολλές φορές αφεθεί στην τύχη κακοποιών και βολεψάκιδων. Με συνέπειες που τις βλέπουμε παντού με θύματα και όλους τους κρατικούς και ιδιωτικούς θεσμούς. Ορθά συνέταξαν επιστολή δεκάδες απλήρωτων ποδοσφαιριστών και ζητάνε να δεσμεύεται χρηματικό ποσό από το στοίχημα και να μην αποδίδεται στις ομάδες πριν εξοφληθούν οι υποχρεώσεις προς αυτά τα παιδιά. Χωρίς δραστική επέμβαση όλο αυτό το κομφετί με προσφυγές, αγωγές σε ελληνικά δικαστήρια, στη ΦΙΦΑ κλπ. είναι μια παράσταση χωρίς λόγο ύπαρξης.

Καθόλου τυχαίο δεν είναι, κατόπιν αυτών, που οι επιστήμονες ανακάλυψαν απολιθώματα προ-ανθρώπινου είδους ηλικίας 7,2 εκατομμυρίων ετών (!!!!!!!!!!!!) στην Αττική που ονόμασαν  Graecopithecus freybergi, ή απλά «Γκρεκοπίθηκο», δηλαδή Γραικό Πίθηκο!!!! Ο Γκρεκοπίθηκος φαίνεται πως άφησε απογόνους, που επιβίωσαν στη χώρα μας, παρά το γεγονός ότι πέρασαν τόσα χρόνια και παρά ότι κυριάρχησε το ανθρώπινο είδος με τον επιστημονικό όρο Homo sapiens, δηλαδή «Έξυπνος Άνθρωπος»…… Η περίφημη Λούσι της Τανζανίας είναι 3,5 εκατομμύρια χρόνια νεώτερη από το Γκρεκοπίθηκο, ας πούμε!!! Ίσως κάποια από τα θέματα που τρέχουμε να λύσουμε να έχουν σχέση με αυτούς τους απογόνους που, περιέργως, διατηρήθηκαν μέχρι και σήμερα……….      
  
Για φινάλε το πιο απίθανο γκολ στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Ένα όχι γκολ που δεν το κατάλαβε κανένας. Ούτε ο διαιτητής, ούτε οι επιτιθέμενοι, ούτε οι αμυνόμενοι. Σα να ήταν μαγεμένοι όλοι μαζί!!!

https://youtu.be/vQZmRqxnH6M
exothesmikos@gmail.com