Η Τρίτη γνώμη: Καράβι καλοτάξιδο....

 

Το πρώτο καλό δείγμα για τη δυναμική των ομάδων αυτή την περίοδο το πήραμε το Σαββατοκύριακο, λόγω της πρώτης αγωνιστικής του Κυπέλλου. Ο Μακεδονικός Φούφα με αποστολή 15 παικτών έκανε επίδειξη ισχύος και έδειξε τις πρωταγωνιστικές του διαθέσεις.Η περυσινή ταλαιπωρία στη Γ` Εθνική βγήκε σε καλό τελικά. Ο καταξιωμένος του προπονητής μπόρεσε να σφυρηλατήσει τα πιτσιρίκια σε δύσκολες συνθήκες και έτσι «ενηλικιώθηκαν» σε χρόνο ρεκόρ και είναι έτοιμα για την πρόκληση του Α` τοπικού. Πολλές υποσχέσεις άφησε και ο Τιτάν Σερβίων, που δείχνει να έχει μεγάλες δυνατότητες, παρά την ανανέωση που έκανε στο ρόστερ. Ενδιαφέρον και το γεγονός ότι ομάδες του Β` τοπικού ήταν πολύ ανταγωνιστικές απέναντι σε ομάδες Α` τοπικού, αποτέλεσμα της ενίσχυσής τους σε παίκτες, σε προπονητές και σε οργάνωση. Το παράδοξο της αγωνιστικής ήταν η διακοπή στον Περδίκκα λόγω αποβολής και 4 τραυματισμών της γηπεδούχου ομάδας! Σπανιότατο γεγονός που, αν δεν υπάρχει κάποιο παρασκήνιο, δημιουργεί ερωτηματικά για την αδυναμία αναπλήρωσης των τραυματιών από εφεδρικούς μιας ομάδας με πρωταγωνιστική διάθεση. 
Ο αποκλεισμός της ΑΕΠ δεν μπορεί να της χρεωθεί, αφού αναγκάστηκε να παίξει με πιτσιρικαρία λόγω απίθανου μπάχαλου, που και φέτος βιώνει, με ευθύνη των ποδοσφαιρικών αρχών. Αναμένει ακόμη να μάθει σε ποια κατηγορία θα αγωνιστεί, αφού η αβεβαιότητα παραμένει τόσο καιρό μετά την έναρξη της προετοιμασίας. Τι προγραμματισμό μπορεί να κάνει μια ομάδα με τέτοιες συνθήκες; Ποιους παίκτες και ποια στελέχη να διεκδικήσει όταν δεν ξέρει πού θα αγωνιστεί; Το μόνο καλό είναι ότι όλες αυτές οι δυσκολίες πεισμώνουν τις δυνατές ομάδες. Τις δίνει κίνητρο να διεκδικήσουν τους στόχους τους με ακόμη μεγαλύτερη διάθεση. Τυχόν συμμετοχή στη SL2 θα εξελιχθεί καλύτερα σε σχέση με τη δύσκολη περυσινή σεζόν. Διότι δείχνει ικανή να καλύψει με άνεση τις μεγάλες οικονομικές απαιτήσεις, ενώ πολλές άλλες ομάδες αγκομαχάνε μέχρι τελευταία στιγμή.

Βεβαίως σε μια τέτοια θετική εξέλιξη είναι απολύτως απαραίτητο να γίνουν εργασίες στο ΔΑΚ. Διαβάζει κανείς την κοσμογονία στο γήπεδο της Καρδίτσας και ζηλεύει. Είναι τόσο δύσκολο για μια δημοτική αρχή να σουλουπώσει στοιχειωδώς τη βασική εγκατάσταση της πόλης; Να μπει ένα πλαστικό κάθισμα σε τσιμέντα 80 ετών; SL2 σημαίνει ότι εμφανίζεσαι σε σαλόνια. Αν πας με βερμούδα και σαγιονάρα, μάλλον δε θα σε θαυμάσουν…..

Τέλος, αυτό που γίνεται εις βάρος των διοικήσεων των ομάδων το τελευταίο διάστημα δε λέγεται. Δεν έφταναν οι συνηθισμένες υπόλοιπες υποχρεώσεις, αλλά φορτώθηκαν με τεράστιο όγκο γραφειοκρατίας, που έπρεπε να διαχειριστούν σε συνθήκες πανικού. Σκαναρίσματα δεκάδων εγγράφων για το Μητρώο, για έκδοση δελτίων μεταγραφών, για επανέκδοση Όλων των παλιών δελτίων (!!!!!!), τρέξιμο για τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων  και αυτό σε ελάχιστες ημέρες για να προλάβουν την αρχή των επίσημων υποχρεώσεων μόλις στις 4 Σεπτεμβρίου!!! 

Και όλο αυτό με σοβαρό κόστος σε διάφορα παράβολα, αμοιβές ιατρών, σε τόσο δύσκολη εποχή! Πολλοί παίκτες απουσιάζουν μέχρι το τέλος Αυγούστου είτε λόγω δουλειάς, είτε λόγω διακοπών, οπότε το χαρτομάνι δε μπορούσε να μαζευτεί σε ελάχιστα εικοσιτετράωρα. Ίσως δεν έπρεπε φέτος το Κύπελλο να ξεκινήσει τόσο νωρίς μέσα σε τέτοιες συνθήκες. Σε κάθε περίπτωση, η απώλεια δύο ομάδων (Καρυοχώρι και Άνω Κώμη) είναι σοβαρό πλήγμα και βάζει στη νέα διοίκηση της ΕΠΣ το στοίχημα να αντιστρέψει αυτή την κατάσταση συρρίκνωσης των ομάδων.

Δε θα μπορούσε ο επίλογος να έχει άλλο θέμα από την απώλεια ενός Έλληνα με παγκόσμια απήχηση. Με τόσο μεγάλη επιρροή στην τέχνη, στην κοινωνία και στο διεθνές ακροατήριο. Είναι αδύνατον να επιλεγεί ένα μόνο δείγμα αυτής της πληθωρικής δημιουργίας και, αναγκαστικά, ανεβάζουμε μια συλλογή από την κληρονομιά που μας κληροδότησε
 https://youtu.be/kPcSwrUrtSM

exothesmikos@gmail.com

Είναι αδύνατον να επιλεγεί ένα μόνο δείγμα αυτής της πληθωρικής δημιουργίας και,
αναγκαστικά, ανεβάζουμε μια συλλογή από την κληρονομιά που μας κληροδότησε
hDps://youtu.be/kPcSwrUrtSM
exothesmikos@gmail.com
Είναι αδύνατον να επιλεγεί ένα μόνο δείγμα αυτής της πληθωρικής δημιουργίας και,
αναγκαστικά, ανεβάζουμε μια συλλογή από την κληρονομιά που μας κληροδότησε
hDps://youtu.be/kPcSwrUrtSM
exothesmikos@gmail.com