Ένα υγιές έθνος δεν έχει συνείδηση της εθνικότητάς του, όπως ένας υγιής άνθρωπος δεν έχει συνείδηση των οστών του. (Μπέρναρ Σω)

  Από πού να ξεκινήσουμε και τι να πρωτοσχολιάσουμε.

Από τον Πρόεδρο της ΕΠΟ με τη μικρότερη θητεία όλων των εποχών; Το είχαμε σχολιάσει από τη στήλη αυτή ότι δεν ήταν η προσωπικότητα με το ειδικό βάρος που απαιτεί η συγκεκριμένη θέση. Ο θρίαμβος του 2004 μυθοποίησε διάφορα πρόσωπα που, σε διαφορετική περίπτωση, δε θα μας απασχολούσαν ιδιαίτερα. Βεβαίως, κάποιος θα είχε δίκαιο να ρωτήσει: δηλαδή τι είδους άνθρωπος μπορεί να σταθεί σε αυτή την ηλεκτρική καρέκλα; Είναι δύσκολο σε λίγες λέξεις να γίνει ανάλυση. Σίγουρα πάντως χρειάζεται να διαθέτει σιδερένια νεφρά και μια εμπειρία στα παραγοντικά ζητήματα. Η προϋπηρεσία στο ξύλο της διοίκησης δεν αντικαθίσταται από σεμινάρια, συμβούλους και «στηρίξεις» κάθε είδους…. Ίσως σε αυτή τη συγκυρία, ειδικά μετά την ψήφιση της ολιστικής μελέτης, να είναι καλύτερα να μην υπάρχουν ισχυρά πρόσωπα στο τιμόνι της ΕΠΟ, μέχρι να κατακαθίσουν όλες αυτές οι καινοτομίες με Μητρώα ομάδων και παικτών, με ανακατατάξεις κατηγοριών κλπ. 

Μια σύντομη αναφορά ως προς την εκκρεμότητα της ΑΕΠ. Δε γνωρίζει ακόμη σε ποια κατηγορία θα συμμετάσχει!!! 21 Σεπτεμβρίου λέει το ημερολόγιο, θυμίζω. Ποιους παίκτες μπορεί να κλείσει μια ομάδα, η οποία θα μάθει στο τέλος Σεπτεμβρίου πού θα παίξει; Ή θα έχουν συμφωνήσει με άλλη ομάδα ή θα βρίσκονται στην εφεδρεία. Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για κατάσταση που φλερτάρει με το σαμποτάζ, αν κάποιος ήθελε να είναι καχύποπτος… 

Η δεύτερη αγωνιστική του Α` τοπικού προσέφερε κάμποσες ενδείξεις για σκέψεις που είχαμε κάνει από το καλοκαίρι. Λέγαμε ότι αναμένεται αλλαγή ισορροπιών σε σχέση με όσα γνωρίζαμε τα προηγούμενα χρόνια. Ότι θα υπάρξει αποδυνάμωση παραδοσιακών δυνάμεων και εμφάνιση στο προσκήνιο καινούργιων. 

Ήδη πέρυσι ανέστειλε τη συμμετοχή του ο Μεταξάς και ο Μέγας Αλέξανδρος Χαραυγής. Φέτος το Καρυοχώρι και η Άνω Κώμη. Δηλαδή ομάδες με πρωταγωνιστικό ρόλο για χρόνια. Αλλά ήδη παρατηρούμε ότι μεγάλες δυσκολίες αντιμετωπίζουν και άλλες ιστορικές ομάδες. Βόιο, Κρόκος και ειδικά η Γαλατινή θα έχουν πολύ δύσκολη αγωνιστική περίοδο. Σε μια χρονιά, μάλιστα, που υποβιβάζονται 3 ή 4 (5 αν υποβιβαστεί το Φ.Σ. ή η ΑΕΠ, απίθανη δηλαδή περίπτωση).

 Οι οπαδοί της Φόρμουλα 1 έχουν μια ατάκα «Στη ζωή υπάρχουν μόνο 3 βεβαιότητες. Ο θάνατος. Η φορολογία. Και το αυτοκίνητο ασφαλείας στο γκραν πρι της Σιγκαπούρης»!!! Ειδικά φέτος υπάρχει και μια τέταρτη βεβαιότητα και αφορά την αγωνιστική μοίρα της Ακαδημίας της Γαλατινής… Διότι Ακαδημία, στην ουσία, κατέβασε φέτος η συγκεκριμένη ομάδα. Ακαδημία κατεβάζουν οι Ακρίτες και οι Δαναοί, αλλά αυτοί το κάνουν συνειδητά. Αν η Γαλατινή συνειδητά το κάνει, μπορεί να βγει σε καλό η φετινή περιπέτεια. Έχουμε το παράδειγμα του Φούφα άλλωστε. Πέρασε, λίγους μόνο μήνες πριν, μια εφιαλτική αγωνιστική εμπειρία, αλλά τώρα δρέπει τους καρπούς της υπομονής που έκανε. 

Και ο Κρόκος συνειδητά επενδύει σε πιτσιρίκια, αν και θα μπορούσε, θεωρητικά, να διεκδικεί πορείες χωρίς το άγχος του υποβιβασμού. Είπαμε και μια εβδομάδα πριν ότι θέλει υπομονή. Το ερώτημα είναι πώς αντέχεται μια ολόκληρη χρονιά σε ρόλο κομπάρσου από ελληνική ομάδα. Ειδικά από ομάδες, όπως το Βόιο, που κατέβασε 11 μόνο παίκτες. Ζητείται ένας μικρός άθλος με μια κουβέντα…

Περισσότερα δεδομένα θα έχουμε στις αμέσως επόμενες αγωνιστικές. Με επιπλέον πληροφορίες που θα μας δώσουν οι ομάδες του Β` τοπικού, που κι αυτές ξεκινάνε προσεχώς τις υποχρεώσεις τους. Εκεί θα φανεί αν υπάρχουν δυνατότητες για να εμφανιστούν νέες δυνάμεις, που θα παίξουν ρόλο στο μέλλον. Τα δείγματα από φιλικά και από τον ένα αγώνα Κυπέλλου, για όποιες έπαιξαν, είναι ενδεικτικά, αλλά μόνο το επίσημο παιχνίδι λέει όλη την αλήθεια. 

Είδομεν…

Ας δούμε μια σειρά στιγμιότυπα από πετυχημένα κοντρόλ για να παίρνουν ιδέες οι παίκτες μας….

   https://youtu.be/QVVyEEVUbbo     


exothesmikos@gmail.com