Κύπελλο Ελλάδας - 3η φάση: Εδεσσαϊκός - ΦΣ Κοζάνη 1-3 | φωτο - βίντεο


Καταρράκτης η Κοζάνη, πέρασε από την Εδεσσα

https://youtu.be/yumE4kxUlJU

 


Νίκη-πρόκριση στην 4η Φάση του Κυπέλλου Ελλάδας 2021-22 πήρε η Κοζάνη που επιβλήθηκε με 1-3 του Εδεσσαϊκού μετά από πολύ καλή εμφάνιση.

Ηταν η πρώτη φορά που οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στον θεσμό του Κυπέλλου, 17 χρόνια μετά την τελευταία τους αναμέτρηση στην Δ’ Εθνική το 2003-04.

Το παιχνίδι, που έγινε στο Γήπεδο Ριζαρίου καθώς στο γήπεδο Εδεσσας γίνονται έργα, ήταν καλό, με πολλές φάσεις, ενώ δεν έλλειψαν και οι «μικροφασαρίες» μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων.

Οι ερυθρόλευκοι για άλλη μία φορά έδειξαν ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο και δημιουργούν μία αξιόλογη ομάδα για να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Ειδικά στην επιθετική της λειτουργία η Κοζάνη δείχνει εντυπωσιακή, με την μπάλα να «χάνεται» σε αρκετές περιπτώσεις.

Στο αμυντικό κομμάτι η επιλογή του Γιάννη Κερλίδη να αγωνιστεί με ένα μόνο αμυντικό χαφ (Μπακάλης) είχε το ρίσκο της καθώς οι αντίπαλοι δημιούργησαν κάποιες φάσεις από τον άξονα.

Πάντως η Κοζάνη, με την ποιότητα ορισμένων παικτών που διαθέτει, δείχνει ότι όχι μόνο θα διεκδικήσει την άνοδο αλλά θα προσφέρει και καλό θέαμα στους φιλάθλους.

Στο πρώτο ημίχρονο η Κοζάνη κυριάρχησε στο γήπεδο, προηγήθηκε με 0-2 και θα έπρεπε να είχε τελειώσει το παιχνίδι και μ’ ένα τρίτο γκολ.

Στο δεύτερο μέρος ο Εδεσσαϊκός μπήκε δυνατά, δημιούργησε φάσεις, μείωσε σε 1-2 στο 58’ αλλά αμέσως μετά το γκολ του Αγγελου Τσώτσου έδωσε και πάλι προβάδισμα δύο τερμάτων στους ερυθρόλευκους. 

Τα τελευταία τριάντα λεπτά ήταν μάλλον διαδικαστικά καθώς η Κοζάνη έλεγχε το παιχνίδι και θα μπορούσε και να αυξήσει την διαφορά.

Το σκορ άνοιξε στο 22’ με σουτ του Πάρη Μπακάλη μέσα από την περιοχή.

Στο 32’ έγινε το 0-2 μετά από ωραία προσπάθεια του Μπάρο που απέφυγε έναν αντίπαλο και έσπασε στον Λεωνίδα Κωστούλα που από κοντά την έστειλε στα δίχτυα.

Στο 36’ πάσα του Καραγιάννη στον Μπίντση που γύρισε, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.

Στο 40’ νέα πάσα του Καραγιάννη αυτή την φορά στον Κωστούλα που μόνος απέναντι στον Τεντζέρη σούταρε αλλά ο τερματοφύλακας του Εδεσσαϊκού απέκρουσε εξ’ επαφής.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοση τους και πίεσαν την Κοζάνη που για ένα διάστημα δεκαπέντε λεπτών αναγκάστηκε να αμύνεται.

Στο 51’ σωτήρια απόκρουση του Κυριακίδη με τα πόδια σε τετ-α-τετ του Μελικιώτη.

Στο 55’ θεαματικό ανάποδο βολέ του Αβραμίδη βρήκε την συμβολή των δοκών της Κοζάνης.

Στο 58’ η πίεση του Εδεσσαϊκού απέφερε καρπούς όταν μετά από μπαλιά του Κυζερίδη ο Ταουσιάνης πλάσαρε διαγώνια, η μπάλα βρήκε τη ρίζα της δοκού, ο Ρογγότης την έδιωξε με το χέρι αλλά ο διαιτητής έκρινε ότι η μπάλα είχε ήδη περάσει την γραμμή κι έδειξε την σέντρα.

Δύο λεπτά αργότερα (60’) η Κοζάνη ξαναπήρε διαφορά δύο τερμάτων όταν μετά από κόρνερ του Καραγιάννη και απομάκρυνση των αμυντικών η μπάλα στρώθηκε στον Αγγελο Τσώτσο που στην πρώτη του επαφή με την μπάλα με βολίδα την έστειλε στα δίχτυα.

Στην συνέχεια η Κοζάνη κράτησε τον έλεγχο του αγώνα, βγήκε πολλές φορές επικίνδυνα στην επίθεση, με καλύτερη στιγμή στο 80’ όταν από ωραία προσπάθεια και σουτ του Μπάρο η μπάλα βρήκε το πάνω μέρος του οριζοντίου δοκαριού και πέρασε άουτ.

Στο 90’ ο πλασέ του Μελικιώτη απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ με την άκρη των δαχτύλων του ο Κυριακίδης, στην τελευταία καλή στιγμή του αγώνα.

Ετσι αποκλείοντας την Δήμητρα Ευξεινούπολης, τον Πανδραμαϊκό και τον Εδεσσαϊκό, η Κοζάνη βρίσκεται πλέον στην 4η Φάση του Κυπέλλου, ένα βήμα πριν την είσοδο στους ομίλους όπου θα συμμετάσχουν και ομάδες της Super League.

ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ (Ζαζόπουλος): Τεντζέρης, Γκίνης (80’ Κεραμιδάς), Αϊδονίδης (80’ Μίσκος), Γιαννόπουλος, Μωυσίδης (85’ Μυλωνάς), Ταουσιάνης, Ντόγος, Προύντσης (46’ Κατικαρίδης), Μελικιώτης, Κυζιρίδης, Αβραμίδης.

ΚOZANH (Κερλίδης): Κυριακίδης, Κατσουλίδης, Παπαργυρίου (75’ Μωϋσιάδης), Μπακάλης, Σερσέμης, Ρογγότης, Μπάρο (83’ Δινοβίτσης), Καραγιάννης, Κωστούλας (83’ Ντούκα), Ιορδανίδης (75’ Νάνος), Μπίντσης (59’ Τσώτσος).

Διαιτητής: Βουρνέλης (Μακεδονίας).

Βοηθοί: Αϊναλής (Μακεδονίας), Κουφός (Μακεδονίας).