Τρίτη γνώμη: Όμπρε (Τόλη) γεια...

 


Μπορεί να είναι αποτέλεσμα της καραντίνας. Μπορεί να ευθύνεται η κινητικότητα μετά την αλλαγή στην ΕΠΣ. Μπορεί να φταίει που πολλές ομάδες είναι εκτός Μητρώου και προσπαθούν να ενταχθούν. Πάντως δε μοιάζει να είναι μέσα Ιουλίου, που ταυτίζεται με κενό γεγονότων. Συμβαίνουν αρκετά.

Ας πούμε, υπάρχουν αναταράξεις στην ΕΠΣ. Για άδεια ταμεία και δυσκολία να τα βγάλει πέρα η νέα διοίκηση κάνει λόγο ο προηγούμενος Ταμίας προκαλώντας την αντίδραση του Προέδρου. Τα χρήματα ή η έλλειψή τους δεν είναι από τα πράγματα που κρύβονται. Και θα φανεί προσεχώς πού βρισκόμαστε. Θα φανεί επίσης και πώς εξελίσσεται το θέμα της αποκατάστασης του επικεφαλής της παράταξης που νίκησε στις εκλογές. Προχωράει; Γίνονται ενέργειες; Ή δε γίνονται; Και στη μια και στην άλλη περίπτωση θα υπάρξουν συνέπειες. Το είπαμε ότι αυτό το σχήμα με δύο προσωπικότητες να οδηγούν την προεκλογική εκστρατεία είναι ιδιαίτερο και θέλει προσπάθεια να βρεθούν ισορροπίες. Υπάρχουν και κάποιοι που θα προτιμούσαν να μη βρεθούν ισορροπίες;……. Μένει να φανούν προσεχώς τα δεδομένα.

Στα αγωνιστικά υπάρχουν ήδη πολλές εξελίξεις. Πολλές ανακοινώσεις για συνεργασίες με προπονητές και παίκτες διαβάζουμε. Κάποιες μετακινήσεις εντυπωσιάζουν. Παίκτες με πρωταγωνιστικό ρόλο σε καλές ομάδες Α` τοπικού επιλέγουν να παίξουν στο Β` τη νέα χρονιά. Πράγμα που σημαίνει ότι συμβαίνουν ανακατατάξεις στη δυναμική των ομάδων. Φαίνεται ότι δυναμώνουν ομάδες εις βάρος άλλων, που είχαμε συνηθίσει να πρωταγωνιστούν μέχρι τώρα. Η αίσθηση, που δημιουργείται, είναι ότι αλλάζουν ισορροπίες και φέτος θα γίνουμε μάρτυρες εκπλήξεων… Αν σε αυτό το πεδίο των τοπικών κατηγοριών προστεθούν και τα δεδομένα στη Γ` Εθνική, η χρονιά υπόσχεται ότι θα μας αποζημιώσει για το χαμένο ενάμιση χρόνο.

Εξελίξεις, φυσικά, τρέχουν και στο ανώτατο επίπεδο διοίκησης. Αυτή η ολιστική μελέτη έχει προκαλέσει μεγάλη ένταση. ΟΥΕΦΑ, Αυγενάκης, στελέχη της ΕΠΟ ασκούν πίεση να περάσει η δική τους άποψη. Η μελέτη λέει ότι ο μάνατζερ-διευθύνων σύμβουλος αποκτά το προβάδισμα εις βάρος του Προέδρου της ΕΠΟ και της Εκτελεστικής Επιτροπής. Ακούγεται θετικό το να πάμε σε πιο τεχνοκρατική διοίκηση σε σχέση με το πανηγύρι που συνηθίσαμε εδώ και πολλά χρόνια. Γράφτηκε όμως κάπου ότι δε θα περάσει ποτέ ένα κλειστό κλαμπ, που ίσως να εύχονται οι καθιερωμένες ομάδες στο στυλ της ευρωπαϊκής κλειστής λίγκας, αν ψηφίζουν οι εκπρόσωποι των ΕΠΣ. Ενώ ένας μάνατζερ μπορεί και να μην αντιδρούσε.

Δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει τυχοδιωκτικές ενέργειες των γνωστών ομάδων αν θεωρήσουν ότι το οικονομικό όφελος θα είναι υπέρ τους. Βλέπουμε ήδη με πόση ανωριμότητα χειρίζονται το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Αντί να συμφωνήσουν σε κεντρική διαχείριση, καθένας κοιτάει την πάρτη του. Αποτέλεσμα; Θα μοιραστούν ανάμεσα στα δύο συνδρομητικά κανάλια. Αν νομίζουν ότι ο κόσμος μπορεί να υποστηρίζει δύο συνδρομές ταυτόχρονα, κάνουν λάθος υπολογισμούς. Στην πραγματικότητα δίνουν κίνητρο να σκεφθεί ο φίλαθλος πώς θα μπορέσει να έχει πρόσβαση και στις δύο πλατφόρμες. Τεχνικά αυτό δεν είναι αδύνατον… Όμως έτσι υποσκάπτουν τα κέρδη των συνδρομητικών παρόχων και, σε δεύτερο χρόνο, υποσκάπτουν τα δικά τους κέρδη…. Κι όμως τόσο κοντόφθαλμα χειρίζονται αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα. Δείγμα προχειρότητας και ανωριμότητας και σε άλλες πλευρές της λειτουργίας τους.

Ένα σχόλιο και για το πόσο πικραμένους και παραπονεμένους συναντά κανείς εκεί έξω. Τα δείγματα είναι καθημερινά και τα παρατηρούμε σε πολλά ζητήματα. Δύο χτυπητές περιπτώσεις όμως είχαμε με αφορμή το Γιούρο. Στην πρώτη περίπτωση 140.000 νοματαίοι βρετανοί ψήφισαν σε ιστοσελίδα να ξαναγίνει ο τελικός γιατί, και καλά, αδικήθηκε η Αγγλία από αποφάσεις του διαιτητή! Το να έχει συμβεί το απίθανο σπρώξιμο στον ημιτελικό εις βάρος της Δανίας, άντε και το ξέχασαν!!! Αλλά να μην αντιλαμβάνονται και ότι, τυχόν επανάληψη του αγώνα, θα σήμαινε νέες πίκρες, ε, πάει πολύ!!! 

Στη δεύτερη περίπτωση η βρετανική εφημερίδα The Economist δημοσίευσε στις 12 Ιουλίου άρθρο, στο οποίο αναφέρθηκαν τα εξής απίθανα: ότι η νίκη της Ιταλίας προκάλεσε μια σειρά αρνητικές επιπτώσεις. Αποτέλεσε νίκη του «ευρωπαϊσμού» και ζημιώθηκε το «Brexit»!!! Έδωσε πόντους στην ιταλική δεξιά και στον εθνικισμό!!! Επικράτησε ομάδα που δεν παίζουν έγχρωμοι παίκτες και αυτό στέλνει άσχημα μηνύματα!!!

Γενικώς το συμπέρασμα είναι ότι περισσεύουν οι παραπονεμένοι. Που, όσο παραπονούνται επειδή η πραγματικότητα δεν τους βολεύει, τόσο παραπάνω θα κάνουν συλλογή παραπόνων!!! Σε ένα αδιέξοδο κύκλο γκρίνιας και παρατεταμένης ταλαιπωρίας…

Για φινάλε δε γίνεται να μην σημειώσουμε την απώλεια ενός ακόμη ερμηνευτή που άφησε εποχή με την καριέρα του. Το να σε ξέρουν με το παρατσούκλι «Πρίγκηπας» δεν το λες και μικρό κατόρθωμα. Ο συγκεκριμένος πάντως το κατάφερε…. Με την ευκαιρία αυτή αξίζει να θυμηθούμε ότι τα μουσικά ακούσματα είναι προσωπικά μας βιώματα. Ένας τρόπος να καταλάβουμε τον εαυτό μας και τον περίγυρό μας. Και έχουν, για το λόγο αυτό, τεράστια σημασία   

    


https://youtu.be/rbh4KzLksiQ