Η Τρίτη γνώμη| Διαδικτυακό απόφθεγμα: Τι την ήθελα την ενηλικίωση, μια χαρά έγραφα το θρανιάκι μου με το μπλάνκο....

  


Τα διασυλλογικά πρωταθλήματα ολοκληρώθηκαν ή ετοιμάζονται για τον επίλογο. Και την Παρασκευή ξεκινάει με καθυστέρηση ενός έτους η τιτανομαχία που κάποτε ονομαζόταν Κύπελλο Εθνών. Που μάλιστα ξεκίνησε με καθυστέρηση στην Ευρώπη αφού προηγήθηκαν αντίστοιχες διοργανώσεις σε Νότια Αμερική, Αφρική και Ασία!!!! Την ίδια περίοδο θα γίνεται στη Βραζιλία και το Κόπα Αμέρικα, δηλαδή η παρόμοια διοργάνωση για τις Εθνικές ομάδες της Ν. Αμερικής.


Στα δικά μας είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα αγωνιστική στη F. League με κάποια απίθανα αποτελέσματα! Πρωτοπόρες ομάδες (Βέροια και Πανσερραϊκός) χάσανε και ο όμιλος έγινε άνω κάτω. Η ΑΕΠ έβγαλε άλλη μια παλικαρίσια εμφάνιση αλλά η απειρία και η ατυχία αποδείχθηκαν αξεπέραστα εμπόδια. Οι κολακευτικές δηλώσεις ακόμη ενός προπονητή αντίπαλης ομάδας φανερώνουν ότι όλη αυτή η προσπάθεια δεν είναι μάταιη, αν του χρόνου έχει συνέχεια. 

Το ΦΣ Κοζάνη ολοκλήρωσε με επιτυχία τη χρονιά με νίκη κατά ομάδας που καιγόταν για βαθμούς. Έγραψε έτσι επίλογο αξιοπρέπειας σε μια δύσκολη σεζόν. Η κατάκτηση του αγωνιστικού στόχου συνδυάστηκε με άλματα σε οργανωτικό επίπεδο. Συμβολική αποτύπωση αυτής της προόδου ήταν το πρωτοποριακό για τα τοπικά δεδομένα τηλεοπτικό πρόγραμμα με Pregame, μετάδοση του αγώνα και με Postgame. Ανεβάζει τον πήχη για όλες τις ομάδες αυτή η διαδικασία, αλλά και τις προσδοκίες των φιλάθλων ότι υπάρχει δυναμική για ανοδική πορεία. Και μόνο που οργανώθηκαν Pregame και Postgame είναι άξιο συγχαρητηρίων. Και ας υπήρχε τρακ στους συντελεστές. Κι ας οι εκπρόσωποι της διοίκησης αποδεικνύονται όχι και πολύ «τουριστικοί» μπροστά στα μικρόφωνα… Παίκτες, αλλά κυρίως Προπονητής και Γενικός Αρχηγός ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση ικανοποιητικά. 

Συνολικά αναμένεται με ενδιαφέρον η επόμενη περίοδος αφού ο συναγωνισμός ΑΕΠ και ΦΣ, μαζί με άλλες ομάδες που δείχνουν διάθεση για βελτίωση, επιτρέπει ελπίδες για συνολική αναβάθμιση του αθλήματος. Έστω και αν τσιτάτα τύπου «Μια πόλη μια ομάδα» δεν είναι μόνο αντιγραφή συνθήματος, που άλλοι πλάσαραν πρώτοι, αλλά και δείγμα «ιμπεριαλιστικής» αντίληψης… Την οποία αντίληψη έχουν βέβαια σύλλογοι, που θεωρούν ότι είναι «μεγάλη» ομάδα. Και εδώ είναι ευκαιρία να αναρωτηθούμε λίγο για το νόημα του όρου «μεγάλη» ομάδα. Αρκεί να έχει κάποιες αγωνιστικές επιτυχίες και ας το πετύχει με κάθε μέσο; Το αναφέρω επειδή ένας συνομιλητής μου είχε πρόσφατα μια συζήτηση με επιχειρηματία της Θεσσαλονίκης στο χώρο του αθλητικού ρούχου. Ο επιχειρηματίας του είπε το εξής ασύλληπτο: «Στην επιχείρησή μου υπάρχουν τρεις λέξεις που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να εκφωνηθούν. Οι λέξεις είναι ΠΑΟΚ, Άρης, Ηρακλής!!!!!!». Έφαγε τέτοια φέσια ο άνθρωπος από τα τμήματα μπάσκετ αυτών των ομάδων που παθαίνει αλλεργία όποτε τα ακούσει! Άλλωστε συχνά διαβάζουμε για πρόστιμα που βάζουν δικαστικά όργανα σε ομάδες επειδή έφαγαν τον ιδρώτα των αθλητών τους. Τι να τις κάνουμε τις επιτυχίες που βασίζονται στην εξαπάτηση, στο ψέμα, στη λαμογιά; Οι φίλαθλοι ίσως να πρέπει να αξιολογήσουμε ξανά τα κριτήριά μας για το πού επενδύουμε ελπίδες και όνειρα και να απαιτήσουμε από τις διοικήσεις να λειτουργούν σα να ήμασταν εμείς οι ίδιοι παίκτες και προπονητές…

Δυο σχόλια για τις λοιπές ομάδες. Ο Κτηνοτροφικός Αστέρας ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρόκληση και έβαλε ξανά τα Γρεβενά στον ποδοσφαιρικό χάρτη. Ο Ερμής δεν τα κατάφερε και οφείλει να διαχειριστεί την επόμενη μέρα. Η Καλλιθέα έκανε μεγάλη εμφάνιση και πήρε μεγάλο αποτέλεσμα μοιράζοντας ελπίδες για κάτι καλύτερο προσεχώς. Ο Μακεδονικός Φούφα επιβεβαίωσε ότι χτίζει σε στέρεη βάση και μάλλον θα πρωταγωνιστήσει ξανά.

Τελική ευθεία έχουμε και στις εκλογές της ΕΠΣ Κοζάνης. Οι μονομάχοι εντείνουν τις προσπάθειές τους και η αγωνία μεγαλώνει καθημερινά. Έχει πολλές ιδιαιτερότητες η φετινή αναμέτρηση και θα πούμε περισσότερα στην επόμενη ευκαιρία.

Θα ήθελα για επίλογο να αναφερθώ σε μια εξωαθλητική διαδικασία που τρέχει αυτή την περίοδο. Αναφέρομαι στην προσπάθεια επιλογής της νέας φρεγάτας για το Πολεμικό Ναυτικό.  Ζήτημα μεγάλης σημασίας για την αναβάθμιση της αμυντικής θωράκισης της χώρας. Θα επιχειρήσουμε να κάνουμε σύντομη παρουσίαση των υποψηφιοτήτων και ξεκινάμε σήμερα με τη γαλλική «φρεγάτα»…

 https://youtu.be/pqTcHtSSfUE