Η Τρίτη Γνώμη: Το πιο σημαντικό προσόν ενός ηγέτη είναι να τον αναγνωρίζουν σαν ηγέτη (André Maurois, 1885-1967, Γάλλος συγγραφέας)

  

Η στήλη σήμερα θα ασχοληθεί με τρία ζητήματα της επικαιρότητας. 

Το πρώτο είναι να ομολογήσει πόσο ζήλεψε. Στις δραματικές στιγμές, που ζήσαμε με τον Έρικσεν, διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν πρόσωπα και ομάδες που ξεχωρίζουν. Στα πρόσωπα έλαμψε ο αρχηγός (με όλη τη σημασία του όρου) Κάιερ. Τι δεν έκανε ο τύπος; Έτρεξε πρώτος και έδωσε τις πρώτες βοήθειες. Μάζεψε σε κύκλο τους συμπαίκτες του ώστε να μην εκτεθεί σε αδιάκριτα  βλέμματα ο πάσχων. Κοίταζε τη διαδικασία ανάνηψης όταν οι υπόλοιποι είχαν πλάτη, έκλαιγαν και προσεύχονταν. Έτρεξε και συγκράτησε τη γυναίκα του Έρικσεν που κατέβηκε απελπισμένη στον αγωνιστικό χώρο. Και όλα αυτά δεν τα έκανε επειδή ήταν ένας Θεός των Βίκιγκς. Αντίθετα. Δεν μπορούσε να συγκεντρωθεί και ανάγκασε τον προπονητή του να τον αλλάξει, δείχνοντας πόσο ευαίσθητος χαρακτήρας είναι. 

   Το κοινό πάλι ήταν εξαιρετικό. Όταν απομακρυνόταν ο Έρικσεν από το γήπεδο χρειάστηκε να βρουν υφάσματα για να μην φαίνεται στη κατάσταση που βρισκόταν. Τη λύση έδωσαν οι αντίπαλοι φίλαθλοι, που παραχώρησαν φινλανδικές σημαίες! Αλλά και κάτι ακόμη έκαναν όσοι ήταν στο γήπεδο. Οι Δανοί φώναζαν το μικρό όνομα του παίκτη και οι Φινλανδοί απαντούσαν με το επώνυμο, σε μια σπάνια χορωδία αλληλεγγύης! Πώς να μη ζηλέψει η στήλη με τόσα δείγματα πολιτισμού και αξιοπρέπειας… Να δω πότε θα ζηλέψουμε από συμπεριφορές της τοπικής ποδοσφαιρικής πραγματικότητας…

 Ας πούμε η ΑΕΠ έκανε άλλη μια αξιοπρεπή εμφάνιση και πέτυχε ένα επίσης αξιοπρεπές αποτέλεσμα στην έδρα ιστορικής ομάδας κι ας μην είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον. Όσα όμως προηγήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα επισκίασαν τις καλές εντυπώσεις. Αποδέσμευση ποδοσφαιριστών πριν να τελειώσει η σεζόν αφήνει πολύ πικρή γεύση. Τόσο πικρή ώστε να ευχαριστεί παίκτης, που αποδεσμεύτηκε, μόνο τους φροντιστές της ομάδας!!! Μεγάλο πλήγμα είναι αυτό για τη φήμη μιας ομάδας. Ειδικά αν είναι το δεύτερο άκομψο περιστατικό μέσα σε λίγες μέρες. Διότι και ο χειρισμός στο θέμα του Κλόντι ήταν τουλάχιστον άτυχος. Δεν διαχειρίζεσαι έτσι πρωταγωνιστική μονάδα που σε έβγαλε ασπροπρόσωπο έξι ολόκληρα χρόνια. Το γράψαμε ξανά εδώ. Είναι πολύ σημαντικό να σε θεωρούν οι παίκτες ομάδα πρώτης επιλογής τους. Και προσβλητική συμπεριφορά σε παίκτες κάνει ζημιά με πολλές συνέπειες στην πορεία ενός συλλόγου. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο από την καλή φήμη και την εκτίμηση που έχουν για σένα οι ποδοσφαιριστές.

Κλείνουμε με τις αυριανή εκλογική διαδικασία. Αυτή τη φορά υπήρξαν δύο παρατάξεις που διεκδίκησαν την προτίμηση του κουτσουρεμένου εκλογικού σώματος. Η ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα ήταν ορατή σε δημόσιες δηλώσεις αλλά και σε κινήσεις στο παρασκήνιο. Η επιθυμία για επικράτηση χτυπάει κόκκινο. Μονομαχία σε ταινία καουμπόικη θυμίζει. Η προσωπική ανάδειξη αποτελεί τεράστιο κίνητρο για πολύ κόσμο. Το θέμα είναι αν συνοδεύεται από ουσιαστική διάθεση και δυνατότητα για προσφορά στο τοπικό ποδόσφαιρο. Όποια διοίκηση και να εκλεγεί αυτό που σίγουρα πρέπει να διεκδικήσει είναι η πραγματική βοήθεια από το Δήμο και Περιφέρεια. Δε γίνεται να συνεχιστεί η σημερινή κατάσταση που όλο το βάρος έχει πέσει σε λίγους φιλότιμους μερακλήδες που δεν έχουν σχεδόν καμμία βοήθεια από τους φορείς, που οφείλουν να συντηρούν τις δημοτικές εγκαταστάσεις. Αυτή η σιέστα και η αδράνεια δεν μπορεί άλλο να γίνει ανεκτή. Ελπίζουμε ότι το πάθος για εκλογή να το ακολουθήσει η διάθεση για δεκδίκηση και για δουλειά.

Σήμερα το βιντεοκλίπ αφορά κομμάτι από τη Δανία, προς τιμήν για τον τρόπο που χειρίστηκαν το περιστατικό με τον Έρικσεν. Οπότε η αφιέρωση στις υποψήφιες «φρεγάτες» αναστέλλεται για την επόμενη φορά……

 https://youtu.be/KTlKyLa7ZLg