Βόλεϊ: ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΗΘΟΥΜΕ ...

 ΔΕΝ θα πούμε οτι είναι και θρίαμβος της ΕΣΑΠ να συνεχισθεί το πρωτάθλημα ,απλά έγινε το πρώτο βήμα και μακάρι να εξελιχθεί το πρωτάθλημα κανονικά μέχρι το τέλος .

Η διακοπή κράτησε 66 μέρες ,αφού το τελευταίο παιγνίδι της Volleyleague  είχε γίνει στις 2 Νοεμβρίου και στο διάστημα αυτό έγιναν πάρα πολλά με τις ομάδες πραγματικά να δοκιμάζονται καθώς υπήρχε η αβεβαιότητα όπως και οι αθλητές που  είδαν ότι  "δοκιμαζόταν" τα συμβόλαιά τους .

Μερικές ομάδες απαλλάχθηκαν από κάποια συμβόλαια καθώς διαπίστωσαν ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της κατηγορίας και την υλοποίηση των στόχων τους .
Ετσι στο πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων οι ομάδες  του γκρουπ 5-8 ξεφορτώθηκαν αφού έχουν διαπιστώσει ότι είναι πολύ δύσκολο να υποβιβαστούν αφού θα παίξουν με τον τρίτο της Pre League .

Η πρώτη τετράδα πάντως δεν έκανε καμία αλλαγή με μία μόνο αντικατάσταση προπονητή όπου η Σύρος δεν έδωσε και εξηγήσεις για την απομάκρυνση του Γιάννη Ορφανού .

Κατά τα άλλα η επιστροφή επιφυλάσσει το ντέρμπι στην Σύρο όπου οι γηπεδούχοι είναι φιλόδοξοι και περιμένουν μέρες δόξας.

Τα παιγνίδια που θα δούμε την ερχόμενη εβδομάδα είναι
 3η αγωνιστική
Α.Π.Σ.Φίλιππος Βέροιας - Π.Α.Ο.Κ.
Ο.Φ.Η. - Α.Ο.Π. Κηφισιάς
Α.Ο.Φοίνικας ΟΝΕΧ Σύρου - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
Παναθηναϊκός Α.Ο. - Α.Ο.Ν.Σ.Μίλων

ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΟ 
ΤΗΝ ΣΚΥΤΑΛΗ για να πεισθούν  οι λοιμοξιολόγοι κλπ οτι πρέπει να επαναρχίσει και το πρωτάθλημα γυναικών την έχει στα χέρια του  ο Γιώργος Καραμπέτσος που πρέπει να συντάξει την ανάλογη επιστολή ώστε να αποφασίσουν και να δώσουν την σχετική άδεια ώστε να αρχίσει και το πρωτάθλημα γυναικών εκεί που θα δούμε πράματα και θάματα ,με τις περισσότερες ομάδες να έχουν ξεφορτώσει κυρίως ξένες αθλήτριες και κυρίως θα δούμε κάτι διαφορετικό απο αυτό που είχε ξεκινήσει .

Ο Ολυμπιακός έρριξε "πετσέτα" και στην ουσία παράτησε το εγχώριο πρωτάθλημα και θα παίξει με τον πάγκο του η Νάξος και η Θέτιδα επίσης και όλες οι υπόλοιπες "πυροβολημένες". Μόνο τρείς οπως δείχνουν τα πράγματα θέλουν τον τίτλο και δεν έχει αλλοιωθεί το σημαντικά το ρόστερ τους με τον ΠΑΟΚ να φαντάζει με υπεροπλία αφού συνεχίζει όπως ξεκίνησε με μία μόνο αλλαγή . Εφυγε ο Μάσεκ και πήρε θέση στον πάγκο ο Τάκης Φλώρος που παράτησε το κυνήγι και όπλα-σκυλιά και ρίχθηκε με τα μούτρα στην δουλειά για να εκτελέσει την αποστολή του και να πάει στον Αμοιρίδη την κούπα του πρωταθλήματος .

Αυτά όσο αφορά τα ...περίππου αγωνιστικά γιατί ο Καραμπέτσος θα έχει να ολοκληρώσει και άλλη σημαντικότατη δουλειά .

Ισως θα πρέπει να αναπροσαρμόσει την προκήρυξη του πρωταθλήματος για να φθάσουν οι ημερομηνίες για την ολοκλήρωση του (Θεού θέλοντος) και εάν μπορέσει να σταματήσει την γκρίνια των ομάδων !


Ο ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΟΣ όμως δεν τελειώνει εδώ ... έχει και δυσκολότερα ....

Πρέπει να πιέσει και να πετύχει και το άνοιγμα και του υπόλοιπου βόλεϊ ,,,,,που είναι σε απραξία και νάρκη εδώ και δέκα μήνες !

Πρέπει να ανοίξουν και οι άλλες κατηγορίες όπου αρκετές ομάδες που θέλουν να κάνουν πρωταθλητισμό έχουν επενδύσει χρήματα για να φτιάξουν τα ρόστερ τους και δεν είναι μόνο οι ομάδες που παίζουν στα Εθνικά πρωταθλήματα αλλά και στα τοπικά .

Εξ ίσου σημαντικά είναι και τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα όπου έχει αποδιοργανωθεί το σύμπαν και  ασφαλώς εκείνο που ενδιαφέρει περισσότερο και να μην κρυβόμαστε είναι και η συνέχεια που πρέπει να υπάρξει στην συγκρότηση των μικρών Εθνικών ομάδων όπου εάν χαθεί και δεύτερη χρονιά κλάφτα ....Χαράλαμπε .

Τέλος στις 400 ενεργές ομάδες της χώρας υπάρχουν περίππου 20.000 κορίτσια στις ακαδημίες και μαθαίνουν τα μυστικά του αθλήματος δίνοντας πνοή στο ίδιο το άθλημα . Αυτός ο ομφάλιος λώρος εάν κοπεί στην ουσία τελειώνει και το βόλεϊ .

Η επανεκκίνηση του αθλήματος πρέπει να ξεκινήσει ώστε το αργότερο την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου να αποκτήσει σφυγμό . 


  Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ ....
ΕΚΕΙ που θα ζήσουμε μιά πραγματική τραγωδία θα είναι οι Εθνικές  Ανδρών και Γυναικών .

Το 2020 οι ομάδες αυτές δεν συναντήθηκαν ούτε για ....καφέ και μετά όλη αυτή την ταλαιπωρία θα πρέπει τον Μάϊο να πάνε να παίξουν στο ΕυρωπαΊκό πρωτάθλημα !

Δεν μπορεί κανένας να έχει αξιώσεις απο τις ομάδες αυτές αφού στους μεν Ανδρες οι περισσότεροι διεθνείς δεν παίζουν ούτε στις ομάδες τους και παρακολουθούν τα παιγνίδια απο τον πάγκο ,ενώ στις Γυναίκες όπου αρκετές τολμούν να ζητήσουν την τύχη τους στο εξωτερικό αλλά και εκεί χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία .

Τέλος μη ξεχνάτε οτι ο Ισραήλ "έκλεισε" για δύο εβδομάδες  και ότι κάνουμε εντός γηπέδων πρέπει να γίνεται με μεγάλες προφυλάξεις και ιδιαίτερη προσοχή . 

liberolvolley11.blogspot.com