Αθλήτριες σε καραντίνα| Μαρία Γκιάτα - Εθνικός Κοζάνης : Με υπομονή και θέληση θα κερδίσουμε κι αυτόν τον αγώνα !

 


Οφείλουμε να προφυλαχθούμε όχι μόνο για εμάς αλλά και για τους ανθρώπους που αγαπάμε .Με υπομονή και θέληση θα κερδίσουμε κι αυτόν τον αγώνα!
Πρωτόγνωρη και δύσκολη στη διαχείριση  η κατάσταση με την πανδημία του κορονοϊού. Αναγκασμένοι είναι  οι αθλητές  να εξοικειωθούν μακριά από τις  αγωνιστικές υποχρεώσεις που βρίσκονται ένα αρκετά  μεγάλο διάστημα . Καινούργια δεδομένα διαβίωσης για όλους 
Αθλητές και αθλήτριες μιλάνε στη σελίδα  "Ματιές στα σπορ"  για  το πόσο άλλαξε η ζωή τους  λόγω κορονοϊού.
Πώς βλέπουν αυτή την κατάσταση , πως τη βιώνουν αυτοί και τι βλέπουν από δω και πέρα στα πρωταθλήματα που συμμετέχουν ;
 

Ένα σχόλιο γι αυτή την πανδημία που δεν έχει προηγούμενο.
Διανύουμε μια δυσοίωνη κατάσταση που έχει επηρεάσει τόσο εμάς τους αθλητές όσο και ολόκληρη την ανθρωπότητα με ανάλογο τρόπο, αν αναλογιστεί κάνεις τις οικονομικές και ψυχολογικές επιπτώσεις που έχει επιφέρει.
 

Εργάζεσαι κάπου Έχει επηρεαστεί η καθημερινότητα  σου εκτός γηπέδου
 Δεν εργάζομαι κάπου, αλλά ως ενεργή φοιτήτρια η καθημερινότητα μου έχει επηρεαστεί από όλες τις απόψεις. Δεν έχω τη δυνατότητα να ζήσω τη «φοιτητική ζωή» που ονειρευόμουν, να βγω με τους φίλους μου αλλά και να αγωνιστώ στην Α1 εθνική κατηγορία που τόσο παλέψαμε μαζί με την ομάδα μου για την άνοδο σε αυτή!
 

Σταμάτησε η αθλητική δράση και όλοι είμαστε πλέον στο σπίτι. Πόσο δύσκολο είναι αυτό για έναν αθλητή;
Είναι δύσκολο για έναν αθλητή που αγαπά και ζει μέσα από αυτό το άθλημα να αποχωρίζεται με τέτοιον τρόπο το σπίτι του! Δεν αρκεί μόνο η ατομική άθληση όταν το αποτέλεσμα που θέλουμε να επιτύχουμε είναι συλλογικό.
 

Μετά από αρκετά  μεγάλο διάστημα αποχής και εκτός ρυθμού, το σώμα μπορεί να επανέλθει γρήγορα  αν εντέλει ξεκινήσουν πάλι οι αγώνες; Κάνεις  κάποια γυμναστική αυτό το διάστημα
 Οι προπονήσεις για εμάς δεν έχουν σταματήσει. Έχει αλλάξει απλώς ο τρόπος που αυτές πραγματοποιούνται. Φυσικά και αθλούμαι ατομικά σε καθημερινή βάση διότι οι αθλητικές μου υποχρεώσεις εάν ξεκινήσουν πάλι οι αγώνες θα είναι αρκετά απαιτητικές! Παρόλα αυτά, η φυσική κατάσταση και η ενδυνάμωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την τεχνική της ομάδας!
 

Πιστεύεις ότι θα παίξουμε φέτος χάντμπολ;
Πιστεύω ότι η κατάσταση αυτή αργά ή γρήγορα θα τελειώσει και τα πρωταθλήματα παρόλο που θα καθυστερήσουν αρκετά, προκειμένου οι αθλητές να είναι πλήρως προετοιμασμένοι και να αποφευχθούν πιθανόν τραυματισμοί λόγω της μεγάλης αποχής, θα συνεχιστούν κανονικά
 

Αν οι αγώνες ξεκινήσουν τη νέα χρονιά νομίζεις πως θα ήταν σωστό να πάμε σ ένα πρωτάθλημα έτσι όπως έχει  προγραμματιστεί ή πρέπει να γίνουν  κάποιες αλλαγές  στην διεξαγωγή του ;
Μια τέτοια κατάσταση, πόσο μάλλον μια τέτοια πανδημία είναι απολύτως λογικό να αφήσει κάποια «κουσούρια» στην καθημερινότητα μας. Δεν πιστεύω ότι η διεξαγωγή του πρωταθλήματος θα γίνει κάτω από τις συνθήκες που είχαμε συνηθίσει. Ο κόσμος δεν θα γεμίζει πλέον τα γήπεδα είτε από τον νόμο είτε από τον φόβο... Έχουμε υιοθετήσει αλλά και μάθει σε αυτή την καθημερινότητα και θα προσαρμοστούμε και σε οποιαδήποτε άλλη εάν χρειαστεί!
 

Το μήνυμα  και οι ευχές που θα ήθελες να στείλεις…
Εύχομαι ολόψυχα όλη αυτή η κατάσταση να τελειώσει σύντομα και να είναι όσο το δυνατόν πιο ανώδυνη για όλους! Οφείλουμε να προφυλαχτούμε όχι μόνο για εμάς αλλά και για τους ανθρώπους που αγαπάμε! Με υπομονή και θέληση θα κερδίσουμε και αυτόν τον αγώνα!