Λευτέρης Αυγενάκης: Για τη SL2- FL - Εγώ δεν είμαι Βασιλειάδης θα μπουν όροι για την αναδιάρθρωση - Για το ερασιτεχνικό - Μητρώο Αθλητικών Σωματείων το απόλυτο χάος που επικρατεί.


Ο υφυπουργός Αθλητισμού κ.  Λευτέρης Αυγενάκης αποκάλυψε ότι σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων που θα καταδεικνύουν το απόλυτο χάος, το οποίο επικρατεί.

 Για το αν θα ενισχυθούν οι ΠΑΕ που δεν κόβουν πλέον εισιτήρια λόγω κορονοϊού

 «Γίνεται μία τέτοια κουβέντα για να βρεθεί τρόπος να ενισχυθούν, όμως δεν είναι αρμοδιότητα αποκλειστικά του υπουργείου Αθλητισμού».

Για την SL2-FL:

«Κάναμε πολύ καλή δουλειά μέχρι και πριν 10-15 ημέρες, μέχρι που υπήρξε μία κοιλιά στη συνεργασία. Θα μπουν εκ των προτέρων γνωστοί όροι για την αναδιάρθρωση, ώστε να προκύψουν ΠΑΕ που έχουν το ειδικό βάρος να είναι ΠΑΕ. Θα υπάρξουν και εκεί νομοθετικές διατάξεις. Δεν μπορεί όμως να αποφασίζει ο υπουργός ποιες ομάδες θα ανεβοκατεβαίνουν. Εγώ δεν είμαι Βασιλειάδης. Δεν υπάρχει λοιπόν καμία βιασύνη, αρκετά πλέον με την προχειρότητα. Είναι πάντως μία πολύ ιδιαίτερη φάση και το κράτος καλείται να ενισχύσει τις ομάδες μέσω της ΕΡΤ, καθώς η αιμορραγία τους είναι μεγάλη».

Για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό:

«Το απόλυτο χάος στον ελληνικό ερασιτεχνικό αθλητισμό καταδεικνύεται με όσα καταγράφονται στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, που σύντομα θα δημοσιοποιήσουμε. Οι… ισόβιοι πρόεδροι των αθλητικών ομοσπονδιών έβαζαν τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Θέλουμε να μπει μία τάξη, να υπάρχει διαφάνεια, να λειτουργεί το μητρώο. Αυτό το χάος μπαίνει σε μία σειρά.

Έρχεται, παράλληλα, το πλήρωμα του χρόνου που πρέπει να ανανεώσεις και να δώσεις χώρο. Βγαίνουν μπροστά πλέον αθλητές που είναι σπλάχνο του κάθε αθλήματος. Αυτό θέλαμε, να αναδειχθούν. Χρειάζεται μία νέα γενιά στελεχών των αθλητικών ομοσπονδιών. Έλεγαν ότι ο Αυγενάκης θα ανασχηματιστεί, αλλά κουμάντο στην κυβέρνηση κάνει ο πρωθυπουργός. Βάλαμε όριο ηλικίας, βάλαμε όριο θητειών και δεν κρυφτήκαμε».

πηγη: goalpost.gr