Αθλήτριες σε καραντίνα|Νικόλ Τζιάρα - Γ.Π.Ο Καστοριάς: Η καθημερινότητα μας έχει αλλάξει - Ο αθλητισμός είναι υγεία και μετά επιτυχία

 


Η καθημερινότητα μας έχει αλλάξει. Ο φόβος πάντα θα υπάρχει στο υποσυνείδητο μας . Όλοι οι αθλητές να σκέφτονται θετικά .Ο αθλητισμός είναι υγεία και μετά επιτυχία. Αισιοδοξία και τύχη στον καθένα ξεχωριστά
Πρωτόγνωρη και δύσκολη στη διαχείριση  η κατάσταση με την πανδημία του κορονοϊού. Αναγκασμένοι είναι  οι αθλητές  να εξοικειωθούν μακριά από τις  αγωνιστικές υποχρεώσεις που βρίσκονται ένα αρκετά  μεγάλο διάστημα . Καινούργια δεδομένα διαβίωσης για όλους
Αθλητές και αθλήτριες μιλάνε στη σελίδα  "Ματιές στα σπορ"  για  το πόσο άλλαξε η ζωή τους  λόγω κορονοϊού.
Πώς βλέπουν αυτή την κατάσταση , πως τη βιώνουν αυτοί και τι βλέπουν από δω και πέρα στα πρωταθλήματα που συμμετέχουν ;


Ένα σχόλιο γι αυτή την πανδημία που δεν έχει προηγούμενο.
Όπως όλοι γνωρίζουμε και βλέπουμε, η καθημερινότητα μας έχει αλλάξει και πιστεύω πως έτσι θα παραμείνει για αρκετό χρονικό διάστημα δυστυχώς. Κάτι τέτοιο δεν είχε ξανά συμβεί ποτέ, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργήσει φόβο ο οποίος πάντα θα υπάρχει στο υποσυνείδητό μας. Ελπίζω ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να έχει τελειώσει όλο αυτό  ώστε να μπορούμε να ζήσουμε, ότι και όπως ζούσαμε, πάντα με προσοχή,τη καθημερινότητα μας.
 

Εργάζεσαι κάπου Έχει επηρεαστεί η καθημερινότητα  σου εκτός γηπέδου
Εδώ και τρία χρόνια έχω αναλάβει την ακαδημία της ομάδας μου. Τώρα δυστυχώς δεν μπορώ να εργαστώ λόγω της όλης κατάστασης. Με κάτι άλλο δεν έχω ασχοληθεί προς το παρόν.
Η καθημερινότητα μου έχει επηρεαστεί μόνο στο κομμάτι της ατομικής προπόνησης. Αυτήν την συνηθισμένη ρουτίνα των συγκεκριμένων ωρών δουλεύοντας με τις συμπαίκτριες μου και τον προπονητή μου, δεν την αλλάζω! Δυστυχώς, άλλαξε αυτή η ευχάριστη ρουτίνα με αποτέλεσμα να επικοινωνώ μαζί τους μόνο με μηνύματα ή με τη χρήση κάμερας.
 

Σταμάτησε η αθλητική δράση και όλοι είμαστε πλέον στο σπίτι. Πόσο δύσκολο είναι αυτό για έναν αθλητή;
Μπορώ να πω πως η αθλητική δράση δεν έχει σταματήσει. Όποιος αθλητής θέλει να παραμείνει στο επίπεδο που βρίσκεται και να επανέλθει στις ομαδικές προπονήσεις ο ίδιος ή ακόμα πιο πολύ βελτιωμένος, δεν πρέπει να αφήσει να πάει χαμένος ο χρόνος του μέσα σε αυτό το διάστημα που διανύουμε. Δεν πρέπει δηλαδή να σταματήσει εντελώς όλο αυτό που έχει δημιουργήσει τους προηγούμενους μήνες διότι εάν το αφήσει, θα τον αφήσει και αυτό. Για όλα τα προβλήματα λύση υπάρχει, αρκεί να το θέλουμε και να έχουμε καλή διάθεση. Στο ποδόσφαιρο, θα προσθέσω, πως ακόμα και μια μπάλα να έχεις ένας αθλητής σπίτι του, στο δωμάτιο ή την αυλή του, θα μπορεί να προπονηθεί με διάφορους τρόπους μικρής διάρκειας.
 

Μετά από αρκετά  μεγάλο διάστημα αποχής και εκτός ρυθμού, το σώμα μπορεί να επανέλθει γρήγορα  αν εντέλει ξεκινήσουν πάλι οι αγώνες; Κάνεις  κάποια γυμναστική αυτό το διάστημα
Θεωρώ πως ο καθένας μας δεν θα μπορεί να επανέλθει στο 100% του. Διότι το πρόγραμμα των ομαδικών προπονήσεων και των συγκεκριμένων εβδομαδιαίων αγώνων έχει αντιστραφεί σε ατομική προπόνηση. Οπότε, θα είναι αρκετά δύσκολο κάποιος να αγωνιστεί τις πρώτες εβδομάδες του ανοίγματος των γηπέδων.
Προπονούμαι καθημερινά ακολουθώντας το πρόγραμμα του προπονητή μου στο γήπεδο. Θα έλεγα πως είμαι τυχερή διότι η ποδοσφαιρική ομάδα του χωριού μου, μου έχει διαθέσει υλικά προπόνησης και μπορώ παράλληλα με το πρόγραμμα να βελτιώσω τις δεξιότητες μου. Επίσης κάποιες φορές περπατάω ή κάνω ποδήλατο που έχουν ως αποτέλεσμα  να  διατηρούν την "φόρμα" μου.


Πιστεύεις ότι θα παίξουμε φέτος ποδόσφαιρο ;
Από αυτά που ακούμε κατά περιόδους από τους αθλητικούς συντάκτες, δυστυχώς δεν είναι κάτι σίγουρο. Προσωπική μου αίσθηση είναι πιθανόν, η έναρξη των αγώνων να πραγματοποιηθει από την νέα χρονιά. Εύχομαι να μπορεί να ολοκληρωθεί και να μην υπάρξει διακοπή όπως τη περσινή χρονιά, εφόσον θα βρεθεί το εμβόλιο. Ελπίζω να υπάρχουν οπαδοί, γιατί για εμένα προσωπικά είναι αυτοί που θα με εμψυχώσουν και θα μου δώσουν δύναμη μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Μέσα σε αυτούς είναι οι γονείς μου,τα αδέρφια μου, οι φίλοι μου.
 

Αν οι αγώνες ξεκινήσουν τη νέα χρονιά νομίζεις πως θα ήταν σωστό να πάμε σ ένα πρωτάθλημα έτσι όπως έχει  προγραμματιστεί ή πρέπει να γίνουν  κάποιες αλλαγές  στην διεξαγωγή του ;
Πιστεύω πως μετά απο τόση μεγάλη αποχή που υπήρξε, θα πρέπει να μας δωθεί χρόνος για μια "μίνι" προετοιμασία διορθώνοντας ομαδικά στοιχεία και βρίσκοντας η κάθε αθλήτρια τον εαυτό της, την παρουσία της στην ομάδα, το καθήκον της. Επίσης δεν θα ήταν καλό τις πρώτες εβδομάδες να προγραμματιστούν αγώνες κάθε Κυριακή. Πιστεύω πως θα υπάρξει πολύ κούραση εφόσον δεν αγωνιστήκαμε για μήνες. Εάν δεν υπάρξει χρόνος ώστε να μπούμε στους φυσιολογικούς ρυθμούς μας, ίσως οι περισσότεροι αθλητές να μην έχουν ψυχολογία και να τους είναι δύσκολο να αποδώσουν στο γήπεδο και κάποιοι απο αυτούς να φτάσουν σε σημείο να μην έχουν την όρεξη να ασχοληθούν με το άθλημα τους και να τα παρατήσουν.
 

Το μήνυμα  και οι ευχές που θα ήθελες να στείλεις…
Σας ευχαριστώ πολύ που μου δώσατε αυτή την ευκαιρία να εκφράσω τις απόψεις μου και τις επιθυμίες μου. Εύχομαι σε όλο τον κόσμο υγεία πάνω απ'όλα. Όλοι οι αθλητές,να σκέφτονται θετικά και να αφιερώνουν μία-δύο ώρες προπόνησης καθημερινά. Ο αθλητισμός είναι υγεία και μετά επιτυχία. Μίας και έρχονται Χριστούγεννα,να ευχηθώ καλές γιορτές! Να περνάτε όμορφα με άτομα που αγαπάτε και πάνω απ'όλα χαμόγελο! Αυτές οι δύσκολες μέρες να είναι άγιες και να μας προσφέρουν αισιοδοξία και τύχη στον καθένα ξεχωριστά!